Şehit Onbaşı Murat Şengöz Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://sehitonbasiaihl.meb.k12.tr
Adres : MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. VARLIK SK. NO: 26- İÇ KAPI NO: 1- ARNAVUTKÖY / İSTANBUL
VİZYON : Öğrencilerimizi; ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek, yükseköğrenimin her alanına en iyi şekilde hazırlamak, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.
MİSYON : Kazandığı dini ve evrensel değerlerle; kendini ve çevresini değiştirip dönüştürebilen, insanlığın sorunlarını kendi sorunu bilen, ötekileştirmeyen bizselleştiren, yaratılanı Yaradan´dan ötürü sevebilen, yaratılmışlığının bilincinde, yıkıcı değil yapıcı olan, iyi insan, iyi Müslüman yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :2053
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : 09:00 - 15:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz - Kalorifer
Servis : İsteyen öğrencilerimiz için servis hizmeti verilmektedir.
Ulaşım : Okulumuz ilçe merkezinde olup Hadımköy - Arnavutköy - Hadımköy güzergahında Vadi Park durağında inip yürüyerek okulumuza ulaşılabilir. Çardaktepe - Arnavutköy - Çardaktepe güzergahında İmrahor Yolu durağında inip yürüyerek okulumuza ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Vadi Park yanında Arnavutköy Belediyesi Yüzme havuzunun hemen üstünde yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezi
Kontenjan Bilgileri : 60
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus + KA2 Projesi kapsamında 2021-2022 Eğitim öğretim yılından itibaren projede yer alacaktır.
Diğer Hususlar : Okulumuz 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olmuştur.